Tetőtér és födémszigetelés

Talán nem is kell megemlítenem, hogy otthonunk komfortja és pénztárcánk miatt is kiemelten fontos a megfelelően megválasztott szigetelés. Azt kevesen tudják azonban, hogy a falakon és nyílászárókon kívül igen fontos a födém, illetve a tető szigetelése is. Egy átlagos családi ház hővesztesége 28%-a a tetőn keresztül távozik.

Ez több mint a falak esetében, melynek értéke 20-22%. Sok esetben mégsem fordítanak erre figyelmet. Számtalanszor találkoztam úgy megrendelővel, hogy a ház kívülről hőszigetelve volt 10, sőt volt, hogy 15cm szigetelőanyaggal, de a fejük felett, csak egy monolit betonfödém volt mindenféle hőszigetelés nélkül. Ez problémát jelenthet a páralecsapódás miatt is, illetve feleslegesen fizetjük a magasabb fűtésszámlát is.

Egy födémszigetelés bekerülése töredéke egy falszigetelésnek, de legalább olyan hatása van az ingatlanra, mintha falakat szigeteltük volna. A tetőszigetelés bekerülése drágább ugyan mint a födémé, de még ez is sokkal kisebb anyagi ráfordítással elérhető, mint egy homlokzati szigetelés. 

    Egy megbízható és szakértő ácsot keres?
    Ács munkák, tetőfedés, tetőfelújítás és bádogos munkák kivitelezése.
    Kérjen árajánlatot!